Миколаївський обласний Центр науково-технічної творчості учнівської молоді

Зареєструватися | Увійти

Відбувся обласний семінар керівників гуртків інформаційно-технічного профілю «Шляхи формування Stem-компетентностей в інформаційно-технічних гуртках закладів позашкільної освіти»

29 листопада 2018 року Миколаївським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний семінар керівників гуртків інформаційно-технічного профілю «Шляхи формування Stem-компетентностей в інформаційно-технічних гуртках закладів позашкільної освіти».

Під час роботи семінару педагоги обговорювали актуальні питання розвитку  Stem-освіти в Україні, презентували власний досвід впровадження в навчальний процес проектної технології, сучасних видів освітніх Інтернет-технологій та  робототехніки.

Директор МОЦНТТУМ Юрченко Л. Г. акцентувала увагу на освітньому векторі розвитку позашкільної освіти, який передбачає  створення умов для постійного оновлення змісту позашкільної освіти, перетворення позашкільної освіти на рушій впровадження інновацій з метою розвитку компетентностей особистості, необхідних для її самореалізації на основі знань, умінь, навичок, цінностей.

З ключовими компетенціями STEM-освіти, зі шляхами їх формування в гуртках закладів позашкільної освіти ознайомила учасників семінару заступник директора з навчально-виховної роботи МОЦНТТУМ Григораш К. О.

Технологію веб-квест  як  варіант проектної діяльності та один із популярних і сучасних видів освітніх Інтернет-технологій презентувала керівник гуртка «Інформатика та обчислювальна техніка» МОЦНТТУМ Чигрин Н. О.

Про результати проведення веб-квесту «Безпека в Інтернеті» в інформаційно-технічних гуртках МОЦНТТУМ розповіли керівники гуртків Чигрин Н. О. та керівник гуртка «Основи комп’ютерної анімації» Зеленюк В. В.

Досвідом роботи в гуртку  робототехніки з використанням конструктора Lego поділилася Євстигнєєва К. В., керівник «Комп’ютерної школи» Палацу творчості учнів  м. Миколаєва.

Гергіль Є. В., керівник гуртка «Основи робототехніки та комп’ютерного моделювання» МОЦНТТУМ на базі Новохристофорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Новобузької районної ради, розповів про те, як організувати гурток робототехніки на платформі Arduino.

Зацікавленість у присутніх викликала і розповідь Беркунської Н. І., керівника «Комп’ютерної школи» Палацу творчості учнів  м. Миколаєва, про інтерактивне представлення концепції об’єктно-орієнтованого програмування в інтерфейсах програм BlueJ та GreenFoot.

Мосіна О. П., керівник гуртка «Основи візуального програмування» Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва, презентувала проект Code Club, в межах якого педагоги-волонтери навчають дітей у вільний від уроків час писати комп’ютерні програми, поділилася власним досвідом роботи, успіхами вихованців  та запросила керівників гуртків до співпраці.

Уже долучилася до проекту Code Club та розповіла про свої враження і досягнення керівник гуртка «Основи інформаційних технологій» Снігурівського Будинку творчості дітей та юнацтва Грибок І. О.

Друга частина семінару пройшла на факультеті комп’ютерних наук Чорноморського національного університету імені П. Могили – одному з найпрогресивніших, інноваційних та динамічних факультетів університету, який готує спеціалістів у галузі інформаційних технологій. Успішному навчанню на факультеті сприяють не лише кваліфіковані науково-педагогічні кадри, які створили свої напрями в наукових дослідженнях, але й належна навчально-матеріальна база. Учасники семінару ознайомилися з науково-технічними розробками і досягненнями вчених та викладачів, побачили в дії інтерактивний стіл з 3D зображенням будови всіх систем людини.

Відгуки учасників семінару свідчать, що вони отримали багато корисної інформації стосовно формування Stem-компетентностей у вихованців гуртків, які дозволять їм у майбутньому стати лідерами соціуму, легко адаптуватися  та знайти  своє місце в житті.

Array

Категорії

Підрозділи

Архів

Найпопулярнішіі

75 зоряних років

До 75-річчя Миколаївського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проєкт "75 зоряних років". Частина II "На шляху до успіху".…

День єднання

Миколаївський обласний центр науково технічні творчості учнівської молоді приєднується до Дня єднання "Схід та захід, південь, північ. Ми разом! Ми єдина Україна!"…

Підсумкові протоколи обласного етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в 2022 році

9-11 лютого 2022 року проведено обласний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України з науково-технічного напряму

Вже другий рік поспіль обласний етап конкурсу проведено за новими умовами, які передбачають електронну реєстрацію, підписання декларації академічної…

Урочисте закриття обласного етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в 2022 році